Grup Sergisi
17-30 Aralık 2024
Ahmet Ayberk Çimen, Berna İleri, Emel Koru
Ahmet Ayberk Çimen
Bllanccc
Bllanccc, Pinhole Fotoğraf, 2024
Eser Hakkında
Bllanccc üretiminden keyif aldığım Pinhole fotoğraf serimden bir fotoğraf. Pinhole fotoğrafı '' En eski fotoğraf tekniklerinden biri olan pinhole fotoğrafçılık çok basit bir ilkeye dayanıyor. Bir iğne deliği kadar açılan alandan yeterli miktarda ışığı filme alarak, fotoğrafınızı oluşturuyorsunuz. Vizörünüz olmadığından kadrajınızı da hayal gücünüzle ayarlıyorsunuz ve böylelikle gerçeküstü bir dünyanın kapıları açılıyor.(fotoğrafdergisi.com)'' olarak tanımlayabiliriz. Benim bu süreçden keyif almam ise normal fotoğraf standartlarının dışında kompozisyonlar üretmeye elverişli bir süreç olması. Ayrıca deneyselliği ve bilinmezliği ilede süprizlere açık bir fotoğraf yöntemi olarak Pinhole fotoğraf öne çıkıyor. Ben marangoz tarafından yapılmış el yapımı orta format filmli bir pinhole kamera kullanıyorum. Filmlerin banyo ve taramasını kendim yapıyorum.
Ahmet Ayberk Çimen
Ayberk, fotoğrafçılık ve videografi alanlarını birincil ifade araçları olarak kullanan multidisipliner bir sanatçıdır. Sokak fotoğrafçılığı ve moda fotoğrafçılığı konusunda uzmanlaşmış olmasına rağmen, belgeseller ve belgesel fotoğrafçılığı aracılığıyla hayatın özünü yakalamaktan da büyük keyif alır. Başlangıçta bir hobi olarak başlayan bu tutku, İşletme alanında lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra fotoğrafçılık ve videografi alanına yönelmesiyle tam teşekküllü bir kariyere dönüştü. Ayberk, kariyerinin ilk yıllarında Michigan State Üniversitesi aracılığıyla çevrimiçi bir fotoğrafçılık eğitimi yolculuğuna çıktı. Daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde fotoğrafçılık üzerine resmi eğitim alarak bu alanda daha da derinleşti. Hem kendi kendine edindiği beceriler hem de aldığı resmi eğitimle kendisini çok yönlü bir fotoğrafçı olarak tanımlar. Şu anda Ayberk, Türkiye genelinde fotoğrafçı ve videograf olarak çalışmakta olup, sanat vizyonuyla hayatın çeşitli dokularını objektifiyle yakalamaya devam etmektedir.
Berna İleri
Gölge
Eser Hakkında
Eser kumaş üzerine baskı ve işleme tekniği ile yapılmıştır. Kadının gölgede kalması, görünmezliği üzerinedir.
Berna İleri
2012 yılında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Öğr. Gör. olarak göreve başladı. 2012-2020 yılları arasında Hatay’da kırsalda kadın istihdamı ve ipekçiliğin yeniden canlandırılması üzerine projeler yaptı. “Hatay İpeğinin Sürdürülebilirliği” projesi YÖK Üstün Başarı Ödüllerinde, Kurumsal Ödül Kategorisinde, Yerel Kalkınmaya Katkı ödülüne layık görüldü. 2018-2019 yılında “peace silk (barış ipeği) /non violence silk” üzerine Türkiye’de ilk bilimsel ve uygulamalı çalışmaları gerçekleştirmiştir. Türkiye’nin kaybolan yerel ipekböceği ırkı “Hatay sarısı” üzerine 2014 yılında başladığı çalışmalar hala devam etmektedir. Ağustos 2020’den itibaren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümünde Doçent olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Gölge, 25x25 cm, kumaş üzerine baskı ve işleme
Emel Koru Yakupoğlu
Sensitivity
Eser Hakkında
Tipografik bir çalışmadır. Bir kavram olarak hissettirdiği/yansıttığı duyguyu görselleştirmek amaçlanmıştır.
Emel Koru Yakupoğlu
Aydın doğumlu Emel Koru, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nden, 2011 senesinde bölüm birinciliği ve fakülte üçüncülüğü ile mezun olmuştur. Aynı yıl Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başlamıştır. 2012 yılında Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik eğitimlerini sürdürmek için, aynı zamanda Araştırma Görevlisi olarak, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü bünyesine dahil olmuştur. 2015 yılında “Türk Kaligrafi Tarihi Özelinde; Etem Çalışkan” başlıklı tezini başarıyla tamamlamıştır. 2016 yılının Şubat ayında Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ndeki görevinden istifa etmesinin ardından, Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başlamıştır. Yalova Üniversitesi’nde, gelişme aşamasında olan Grafik Tasarımı Bölümü’nün kurulma sürecinde rol almış, Fakülte ve Rektörlük Basın-Halkla İlişkiler bünyesinde çok sayıda tasarım sorumlulukları üstlenmiştir. Ulusal ve uluslararası olmak üzere çeşitli sergilere, konferanslara ve bildirilere katılmış, bilimsel ve genel amaçlı projelerde tasarımcı olarak görev almıştır. 2023 Ocak’ta Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde “Kitsch ve Tipografideki Yansımaları” adlı Sanatta Yeterlik tezini tamamladıktan sonra Dr. Öğr. Üyesi olarak Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Bölümünde iki dönemdir tipografi ve tasarım alanlarındaki belirli dersleri üstlenmiştir.
Sensitivity, 35x50 cm, Dijital, 2024